Orange Goblin, stoner rock / heavy metal band afkomstig uit Londen, staat vanavond voor de schone taak om hun live reputatie waar te maken in Patronaat. Begonnen in 1995 hebben ze 6 studio albums op hun naam staan. Het laatste ‘A Eulogy For The Damned’ dateert uit 2012 en het is in datzelfde jaar dat Orange Goblin door de lezers van UK ‘extreme metal magazine’ Terrorizer is uitgeroepen tot Best Band.

Vanavond wordt Orange Goblin ondersteund door Bliksem, thrash metal band uit Vlaanderen, die in 2007 is opgericht. Ze hebben sindsdien in eerste instantie vooral veel live op de diverse podia in België en Nederland gestaan (o.a. on 2012 op Paaspop in Schijndel). Na een EP in 2010, is dit jaar bij het Spaanse rock/metal label Alone Records / The Stone Circle hun eerste album ‘Face The Evil’ uitgebracht.
Opvallend is dat de frontman van Bliksem een vrouw is, en een die van wanten weet: Peggy Meeussen heeft een rauwe strot en zet een krachtige energieke act neer. De jaren podiumervaring hebben de band tot een hecht geheel gesmeed, met als resultaat een strak gespeelde show, die op het laatste nummer na geheel bestaat uit tracks van het net uitgekomen album. Een prima set, waarvan wat mij betreft best het fenomenale ‘The Life On Which I Feed’ de afsluiter had mogen zijn, want het van het van de EP uit 2010 afkomstige ‘Circus Schizofrenia’ kon me niet echt bekoren. Verder was het jammer dat frontlight vrijwel geheel ontbrak, waardoor het zicht op de gezichten nogal beperkt was.

Als na een korte pauze Orange Goblin het overneemt is de kleine zaal van Patronaat behoorlijk volgestroomd. Bij de opening met ‘Getting High On The Bad Times’ zijn de reakties nog vrij lauw maar het duurt niet lang voordat imposante verschijning Ben Ward, vanavond gehuld in een Rainbow shirt, het publiek weet op te zwepen en er al tijdens ‘Acid Trial’ een flinke moshpit ontstaat.
De show is een mooie mix van nummers getrokken van alle 6 albums van de band, met gelukkig wel de nadruk op het laatste ‘Eulogy For The Damned’ waarvan de doom track ‘The Fog’ veel indruk maakt. De Orange Goblin machine raast keihard en met een niet aflatend tempo door, om uiteindelijk af te sluiten met ‘Quincy The Pigboy’ van album ‘The Big Black’ uit 2000. Ook de toegift, het fantastische ‘Scorpionica’ is afkomstig van datzelfde album.
Waarna Ben Ward het feest afsluit met de woorden “You have seen Orange fuckin’ Goblin, thank you and good night”!

Deel: