Op 4 augustus 2013 vind de 17de editie van Paal op stelten plaats. Dit jaarlijks festival lokt elk jaar heel wat toeschouwers naar het centrum van Paal, een deelgemeente van Beringen in Vlaanderen. Er is voor ieder wat wils wat muziekgenre betreft. Paal op stelten wil zich niet vastpinnen op één enkel genre. De organisatie vindt dat deze manifestatie voor iedereen wat te bieden moet hebben. Zo is er dit jaar de Vlaamse boysband 3m8s die het festival om 1500 uur openen.

De jonge meisjes zullen zich weer verdringen voor het podium om toch maar een blik op te vangen van één van hun idolen. The Voice Van Vlaanderen, het jaarlijkse populaire programma op VTM had dit jaar ook twee mannen van Paal in het programma. Jelle Degens en Chris Medaer deden het prima in The Voice en dus mochten zij zeker niet ontbreken in hun eigen dorp. De verliezende finalist van The Voice, Robby Longo is eveneens van de partij. Dus voer voor de country liefhebbers en de line dansers. De Romeo’s komen hun nieuwe album 10 promoten. Deze populaire band brengt vooral Vlaamse schlagers. Dus de polonaise zal ook van de partij zijn in Paal.

Wie Tom Dice nog wil zien optreden voor hij een sabbat jaar neemt om aan zijn derde album te werken moet vlug zijn. In Paal Op Stelten krijgt men nog de kans want Tom staat ook op de affiche. Iemand die al jaren meegaat in de muziekwereld is de 65 jarige Paul Michiels. Hij heeft de grootste successen beleefd met Soulsister, maar heeft nog steeds honger naar muziek en live optredens. Paul heeft ook net een nieuw album uit Let’s You & Me, en daar zal hij zeker wat nummers uit laten horen op 4 augustus. Daarna is het tijd voor pure rock.

Als sinds 1981 bestaan The Scabs uit het naburige Diest. Ze spelen nu op nog geen 10 km van hun thuisbasis een thuismatch. The Scabs voorstellen hoeft hier zeker niet, iedereen kent hen wel. Ze stonden al meerdere malen op het podium in Werchter en ze blijven nog steeds de energie vinden om hun grote hits zoals Hard Times, Matchbox Car, Time, Don’t You Know en zoveel andere rockparels met veel energie en overgave te brengen. Ik ben nieuwsgierig of het een Hard Time wordt voor The Scabs om het publiek van Paal Op Stelten voor hen te winnen? Zelf denk ik in ieder geval van niet. Het gaat in ieder geval een spetterend optreden worden. Afsluiten wordt er gedaan met de coverband The Kings Of Pop. Voor deze professionele muzikanten is geen enkele popsong veilig. Er zal nog veel meegezongen en gedanst worden bij dit laatste optreden. Wil je nog in de vvk een ticket kopen dan moet je wel vlug zijn want de Early Bird voorverkoop loopt nog tot zondag 30 juni. De normale voorverkoop loopt door tot 2 augustus.

Deel: