In het kader van haar ‘The Naked Sessions’ tour stond Wende Snijders op 14 juni in het Natuurtheater De Kersouwe te Heeswijk. De naam van de tour zegt al veel, Wende staat met alleen een elektrische gitaar op het podium, geen poespas, geen overweldigende lichtshow. Tijdens haar optreden in de Kersouwe speede ze nummers van haar laatste album ‘The Last Resistance’ dat sinds 10 mei in de winkels ligt.

Wende begint het concert met het agressieve en confronterende nummer ‘Ask the Tree’. Het tweede nummer getiteld ‘Bohemia’ was al een stuk rustiger. Pas na een aantal nummers kwamen muzikanten Maarten van Damme en Thijs Lodewijk het podium op. Vervolgens laat de zangeres een volledig nieuwe versie van ‘Roses in June’ horen, het maakt niet uit welke versie ze speelt, het is en blijft een fantastisch nummer. ‘Charles Taylor in Liberia’ werd vrolijk aangekondigd, dit ten spijt want het ondewerp waar het nummer over gaat is nou niet bepaald vrolijk, het gaat over bloeddiamanten.

Vorige week was Wende in Jordanië in een vluchtelingenkamp waar ze als vrijwillister met jongeren werkte. Jongetjes moesten wat rustiger aan doen en de meisjes moesten wat wilder worden, dat was best spannend om te doen gaf ze aan. Daar ontmoette ze ook een stervende vrouw, die haar verhaal deelde op elegante manier op Facebook. Haar boodschap: stel niets uit en leef. Dat deed haar denken hoe afscheid te nemen. Ze speelde vervolgens het nummer ‘Goodbye’.

Het mooie van deze locatie is dat je bij de rustigere nummers de vogels mee hoorde zingen. De cirkel is weer rond als ze solo afsluit. Het had nog wel langer mogen duren van mij en het overige publiek. Anderhalf uur lang werd het publiek getracteerd op een mix van klein gezongen nummers, rauwe rock en ritmische, meeslepende muziek. Na afloop was er nog een moment om een gesigneerde CD te kopen onder het genot van een lekker glaasje om de avond goed af te sluiten.

Deel: