Iets meer dan een jaar geleden verscheen hun eerste muziek op een CD.  “Het was voor ons puur een demo om aan mensen te kunnen laten horen wat we doen en hoe we klinken”, aldus Kristian Strik van The Naked Sweat Drips. Zaterdag presenterden de Drips hun eerste officiële EP. “

“We hebben op deze EP meer een eigen stijl dan op de eerste opnames. Ook zijn we meer een geheel en dynamischer in ons spel geworden. Daarnaast zijn we allemaal individueel vooruitgegaan in de beheersing van onze instrumenten”,  laat Kristian weten. Zwetend, strak, rauw, hard en psychedelisch. Dat is The Naked Sweat Drips. Het zeskoppige rockorkest weet zichzelf prima te omschrijven.

Enkele jaren geleden maakte ze grote indruk als coverband van DeWolff. Nu hebben ze een levendige energieke eigen rockstijl ontwikkeld en kunnen ze voor het grootste deel putten uit eigen repertoire waarvan 5 nummers op de EP staan. Een EP dat afwisselend is en oprechte  aandacht geeft aan het gitaarwerk, drums en Hammondorgel. Elk bandlid komt tot zijn recht op dit rockpareltje. Eentje met een lekker rauw randje, mede door de stem van Stefan Kollee. De sound van de EP doet net zo levendig aan als hun optreden waar de passie en liefde voor het instrument vanaf spat. Je letterlijk in het zweet werken, dat is de kracht van de Drips.

Op de cover van de EP staat een haan met een schaar die zijn kop eraf neigt te knippen. “De kop is eraf”, zegt de gitarist van de band. ‘Op naar het volgende hoogtepunt!’ zou ik zeggen.

Deel: