Het optreden in 013 te Tilburg van de Amerikaanse metalband Korn is net als in 2011 uitverkocht. Bijzonder is dat oud-gitarist en mede-oprichter Brian ‘Head’ Welch weer mee speelt. De band uit Californië debuteerde in 1994 met een titelloos album dat een voorzichtige aanzet gaf richting wereldfaam. Korn laat een verfijnde formule van metal, alternative en hiphop horen dat zich laat omschrijven als nu-metal. De beelden op de grootse ledschermen doen daarentegen techo-achtig aan. Vanavond laat Korn zien dat ze nog steeds een unieke live band is.

Het enthousiaste publiek uit de Benelux heeft er zin in. Als om 20.00 uur de band Love and Death van Korn-gitarist Brian Welch begint gaan de armen al de lucht in. Er wordt gesprongen en men gaat er in de pit op los. Na een half uur spelen is het de beurt aan de heuse supergroep Hellyeah. Deze metal groep bestaat uit zanger Chris Gray (Mudvayne) gitaristen Tom Maxwell (Nothingface) en Gregg Tribbett (Mudvayne), bassist Bob Zilla (Damageplan) en natuurlijk drummer Vinnie Paul (Pantera)! Hellyeah maakt flink groovende Southern metal. Ze kunnen echter niet tippen aan Korn. Ondanks de broeierige temperatuur in 013 is het één groot metal festijn. Na anderhalf uur klinken verrassend de klanken van Pink Floyd’s ‘Another Brick in the Wall’ door de zaal. Daarna de toegift en met bezwete lichamen keren de fans tevreden huiswaarts.

Deel: