Op het internationale filmfestival in Toronto gaat ie in première: Visitors, de vierde film van regisseur Godfrey Reggio met muziek van minimal music componist Philip Glass. De twee hebben al eerder samengewerkt in de film Koyaanisqatsi, een film zonder gesproken tekst. De vertraging en versnelling in beeld en muziek geeft een hypnotiserend effect.

Deze film was de eerste in de Qatsi-trilogie. Het tweede deel, ‘Powaqqatsi’, werd uitgebracht in 1988 en het derde deel, ‘Naqoyqatsi’, werd uitgebracht in 2002. De trilogie geeft verschillende aspecten van de relatie tussen mens, natuur en technologie weer.
Visitors schijnt het ultieme vervolg hierop te zijn en onthult de trance-achtige relatie van de mensheid met technologie. Een wijze gorilla speelt een hoofdrol in het verhaal. Wanneer de film uitkomt in Europa is nog niet bekend, naar verwachting wordt dat in het najaar van 2013.

Deel: