De mannen van Kings of Leon brengen op 24 september hun zesde studio album uit getiteld ‘Mechanical Bull’ via het RCA label. Het was de bedoeling dat ze dit weekend de aankondiging zouden doen tijdens hun optreden op het Governors Ball Music Festival te New York, maar dat was vanwege de slechte weersomstandigheden uitgesteld. De eerste single die uit zal komen van ‘Mechanical Bull’ is ‘Super Soaker’, deze zal half juli in de winkels liggen. Het album is opgenomen met producer Angelo Petraglia.

‘Mechanical Bull’ is de opvolger van het uit 2010 daterende album ‘Come Around Sundown’ die ruim 700.000 keer over de toonbank ging. ‘Only By The Night’ (2008) deed het veel beter met 2,3 miljoen verkochte stuks. Op dit album staat de hitsingle ‘Use Somebody’, waarmee de band in 2010 een Grammy Award won in de categorie Record of the Year.

Geniet hieronder nog maar eens van hun hit ‘Use Somebody’.

Deel: