Wie van ambient prog houdt kan als alles naar wens en verwachting gaat in september gaan genieten van een nieuw project van de Nederlandse band Sylvium.
Sylvium kwam eerder met de goed ontvangen EP ‘Purified’ die ook van Maxazine een goede beoordeling kreeg, het verslag van die cd vind je hier :

Ook is er muziek van Sylvium opgenomen op de cd ‘Dutch Exposure’, een verzamelalbum met muziek van de beste Nederlandse progressieve bands .
Naast Sylvium zijn er bijdragen van Gallico (vintage symfo), Profuna Ocean (contemporary prog), Armed Cloud (male fronted gothic metal), Trip Trigger (alternative progmetal), Thirteen (female front prog), Incidense (progressive metal) and Summer Breeze Project (neo-progressive rock).

De huidige bezetting van Sylvium is ondertussen gewijzigd ten opzichte van die tijdens de opnamen van ‘Purified’. De band heeft nu vier leden. Gijs Koopman speelt bass, Greg Geurtsen zorgt voor de drums, Jan Roel Koppen neemt de piano voor zijn rekening en Ben van Gastel speelt keyboard en gitaar en is tevens de componist van de band.

De nieuwe cd zal net als de vorige eveneens uitkomen op het Freia- label. De laatste hand wordt op dit moment gelegd aan het nieuwe project. Desgevraagd vertelde Ben van Gastel: “Op dit moment zijn we bezig met de laatste gedeeltes.” Als het ook maar enigzins lijkt op wat we te horen kregen op “Purified’ is het het wachten waard geweest!

Deel: