Het debuutalbum ‘Long Way Down’ van Tom Odell komt uit op 21 juni. Tom Odell scoorde eind vorig jaar een enorme hit met het ontroerende ‘Another Love’ afkomstig van zijn EP ‘Songs From Another Love’. Nederland was één van de allereerste landen waar Tom Odell succes boekte. ‘Another Love’ was Megahit op 3FM en Alarmschijf op 538 gevolgd door de single Can’t Pretend.
Onlangs stond Tom Odell in het uitverkochte Paradiso en staat hij dit jaar zowel op het Pinkpop Festival als Lowlands. Daarnaast was hij 21 mei te gast bij Giel Beelen op 3FM waar hij prachtig Hold Me en Another Love vertolkte.

Het album ‘Long Way Down’ is er een om eens lekker voor te gaan zitten. Na ‘Another Love’ is het logisch dat er iets van een album wordt verwacht en dat wordt geboden ook. ‘Can’t Pretend’ biedt ruimte voor rust én power en ook het nummer ‘Grow Old With Me’ mag er zijn. In ‘Hold Me’ laat Odell horen dat niet alleen Coldplay dit soort nummers kan maken. ‘I Know’ is de volgende verrassing op dit boeiende album. Het trillertje in Odell’s stem doet me soms huiveren, maar dan positief. De titelsong, ‘Long Way Down’ is dan gek genoeg weer wat saai. Odell is tijdens dit rustige nummer niet op z’n best en dat geldt ook voor het eveneens kalme ‘Sense’. Het album gaat verder met het nummer ‘Sirens’ en da’s meteen weer een stuk beter qua krachtsverhouding tussen stem en instrumenten. Ook dit is een vrij rustig nummer maar door meer ondersteuning heeft een stuk meer “power”. Toch kan Odell het wel, rustige nummers zingen in de juiste verhouding. Dat bewijst het lieve liedje ‘Supposed To Be’. Er wordt afgesloten met ‘Till I Lost’. Compleet met achtergrondkoor, piano met boventoon en een lekkere gitaarriff zing je het “Oooh oooh oooh oooh” al gauw mee.

Al met al is ‘Long Way Down’ het beluisteren meer dan waard en ik voorspel een goede rating, de verkoop- en downloadcijfers zullen meneer Odell ongetwijfeld tevreden stellen. Zoals vermeld: de release is op 21 juni. Kopen die schijf!

(Sony Music Entertainment)(8/10)

Deel: