Indian Summer Festival verhuist volgend jaar naar een nieuw evenemententerrein dat volledig duurzaam wordt ingericht. Op de aankomende editie van het festival zal de bezoeker deze stappen naar een duurzame toekomst ervaren.  “Met Indian Summer Festival laten we zien op welke manieren verduurzaming mogelijk is,” legt festivaldirecteur Marco Kuiper uit. “In 2010 is het festival een traject ingegaan om het festival duurzaam te maken. Met deze ambitie willen we voorloper zijn: Indian Summer Festival zal het eerste volledig duurzame festival van Nederland worden. We zeggen dit niet alleen, maar doen het ook.”

Indian Summer Festival heeft een manifest opgesteld voor haar leveranciers, relaties en bezoekers. Hierin staan de verbeterprocessen vermeld voor een duurzame toekomst. Eveneens is een duurzaamheidsmanager ingeschakeld. Hij zal in kaart brengen op welke vlakken het festival nog vooruitgang kan boeken en hij helpt mee om het duurzaamheidsstappenplan verder uit te voeren.

Met duurzaamheidsplatform Labbsessies is Indian Summer Festival een driejarige samenwerking aangegaan. Op de 2013 editie van het festival gaat Labbsessies, een initiatief van Jan Douwe Kroeske, vanaf een centrale plek op het festivalterrein de bezoekers verrassen met duurzame initiatieven die bedacht zijn en gepresenteerd worden door inspirerende onderzoekers. Tevens gaat het platform samen met haar partners het festival helpen in het realiseren van de duurzaamheidsdoelstellingen. De afgelopen jaren heeft Indian Summer Festival al vele belangrijke stappen gezet naar een duurzame toekomst, vaak met behulp van bevlogen partners.  Zo draait de Heineken-stage volledig op groene stroom, is er voor de bezoeker biologische en duurzame catering en schakelde het festival in 2012 over op het gebruik van de PLA-beker, gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar plastic.

Indian Summer Festival vindt plaats op 15 & 16 juni aan de groene oevers van recreatieterrein Geestmerambacht. Op zes podia zullen internationale en nationale topacts en verrassend talent uit uiteenlopende muziekstijlen een onvergetelijk optreden weggeven. De combinatie tussen diversiteit, exclusiviteit en kwaliteit maken Indian Summer tot een uniek festival met een open-minded sfeer en intieme setting.

Deel: