De Saskia Laroo Band heeft prachtige video opnames van hun Zimbabwe tournee. Ondanks technische problemen voor de trompetiste is Saskia vastbesloten een DVD met live concertregistratie hiervan te laten maken. Mede omdat het speciaal voor deze tournee gecomponeerde nummer ‘Africa Dancin’ een regelrechte publiekshit was, wil ze ook een speciale single met videoclip van dit nummer bijvoegen. Fans vragen al een tijd om een DVD en ook is er al interesse van een tv-zender om de beelden uit te zenden.

De optredens waren o.a. op het HIFA (Harare International Festival of the Arts). Dit grootschalige en langlopende evenement met multi-disciplinaire kunst vormt het economische hoogtepunt van het jaar in Zimbabwe. De band speelde op 30 april overdag op de swingende Kroningsdagreceptie van de Nederlandse Ambassade en ’s avonds op de openingsdag van het Festival.

Die dag viel ook samen met de door de Unesco vorig jaar uitgeroepen ‘International jazzday’. Verder heeft de band nog twee concerten op het Festival gegeven waaronder een straatconcert. Vanwege de enorm positieve publieksrespons wil de band proberen volgend jaar terug te komen. Ook zou de band dan van tevoren meer workshops willen geven, nu was er een masterclass die duidelijk naar meer smaakte bij de jonge getalenteerde musici die deze hadden bijgewoond.

Klik hier om te zien hoe U kunt helpen om dit mooie projekt te realiseren!

Foto (c) Irma Mollink

Deel: