Het lijkt eerder een trend dan uitzondering: artiesten van 60+ die nog druk bezig zijn met het geven van concerten, uitbrengen van oud en nieuw materiaal of samenwerken met andere bands en artiesten. Dat doet John Fogerty ook. In eerste instantie niet spontaan. Na jarenlange ruzie met platenmaatschappij Fantasy over royalty’s had hij het zo gehad met de hits uit de tijd met Creedence Clearwater Revival dat hij er niets meer mee te maken wilde hebben. Zelfs toen hij samen met de band opgenomen werd in de Rock and Roll Hall of Fame liet John verstek gaan.

Uiteindelijk werd zijn oude platenlabel overgenomen door Concord records. Het onrecht werd rechtgezet maar hij bleef hij ambivalent ten opzichte van zijn oude hits. Totdat zijn vrouw en manager er weer eens over begon. Het resultaat: een album genaamd ‘Wrote a song for everyone’ dat Fogerty vandaag op zijn 68ste verjaardag uitbrengt. Met twee nieuwe nummers en 12 herbewerkingen van oude successen. Daarbij bijgestaan door Zac Brown Band, the Foo Fighters, Alan Jackson, Miranda Lambert, Brad Paisley, Kid Rock, Bob Seger, Keith Urban en zoons Shane and Tyler.

Fogerty heeft zijn collega’s met zorg uitgekozen: ‘Het zijn artiesten van wie ik zelf ook cd’s koop. En het zijn mensen die zelf spelen en ook nog eens goede zangers zijn’ meldt hij aan de Columbus Dispatch. De opnames duurden een jaar. En hebben verrassende uitkomsten gebracht. ‘My Morning Jacket’ klinkt op ‘I can see the light’ als een buitenaardse band, aldus Fogerty.

Deel: