Er bestaan een aantal bekende versies van Talking Heads’ hit ‘Psycho Killer’, de studio versie die verscheen op de band’s debuut album ‘Talking Heads ’77’, en de live versie uit de concertfilm ‘Stop Making Sense’ waar Byrne te zien was met een boombox en tegen het publiek zei: “Ik heb hier een cassettebandje die ik wil laten horen”, waarna er een akoestiche versie van het nummer te horen was. Vanaf heden is er een derde versie van ‘Psycho Killer’.

Op de “nieuwe” versie van ‘Psycho Killer’ is zanger, tekstschrijver en cellist Arthur Russell te horen. Deze versie van de hit zal worden uitgebracht in een selectie van nog niet eerder gereleased materiaal van Arthur en haar premiére krijgen tijdens een exhibitie die aanstaande zaterdag gehouden gaat worden in Detroit. Geniet hieronder van een sombere versie van ‘Psycho Killer’, plus Russel’s meer orkestrale versie van ‘Oh Fernando Why’.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/92615484″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /] [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/90149380″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Deel: