De organisatie van Brabant Open Air voegt Nikki Kerkhof (winnares Idols 2008), Anneke van Giersbergen en Peter Koelewijn toe aan de line-up van vrijdag 6 september. Samen met Guus Meeuwis, Gers Pardoel, Frank Lammers, Björn van der Doelen, Joris Rasenberg, Fred van Dijk en Nol Havens vormen zij de Maten van Brabant.

Op 6 en 7 september 2013 beleeft Eindhoven de vijfde editie van stadsfestival Brabant Open Air (BOA). Net als vorig jaar vindt het festival plaats op Strijp-S, in het hart van de stad. Het festival start met De Maten van Brabant, een zinderende feestavond met een Brabants tintje. Tijdens deze avond spelen Brabantse artiesten een nummer van zichzelf en gaan ze spannende samenwerkingen aan. Ook brengt elke artiest een ode aan Brabant.

De Brabantse artiesten Guus Meeuwis, Gers Pardoel, Frank Lammers, Björn van der Doelen, Joris Rasenberg, Nol Havens, Fred van Dijk, Nikki Kerkhof, Anneke van Giersbergen en Peter Koelewijn vormen de Maten van Brabant. Ze worden begeleid door de band van Guus Meeuwis. Deze band wordt voor deze gelegenheid omgedoopt tot de Braband.

 Op zaterdag brengt BOA ruim ruim twintig topacts verdeeld over drie podia. Er komen bands als Bløf, Kensington, Handsome Poets, Moke, Jon Allen, The Kik, Ed Kowalczyk, Chef’Special, Blaudzun, Bettie Serveert, Douwe Bob, Navarone, D Deadly, Isabelle Amé en Tessa Rose Jackson. De afsluitende act is Will and the People, bekend van de hit Lion in the Morning Sun.

Beide dagen worden afgesloten met daverende afterparty’s die tot diep in de nacht doorgaan. Tijdens de afterparty van vrijdag staan de 80’s centraal tijdens met 80’s Verantwoord. Zaterdagnacht draaien de DJ’s tijdens de afterparty muziek uit de 90’s tijdens 90’s NOW.

Deel: