‘All hell breaks loose’ is de titel van het album van de Black Star Riders, die bestaat uit Thin Lizzy bandleden Ricky Warwick, Damon Johnson, Scott Gorham, Marco Mendoza samen met drummer Jimmy DeGrasso (Alice Cooper/Megadeth)Het album komt op 24 mei uit.

Als voorproefje heeft de band een videoclip uitgebracht: ‘Kingdom Of The Lost.’ Op de Facebookpagina van de band zegt Ricky Warwick over de clip en de song: ‘Ik ben blij dat mijn goede vriend en ongelooflijk getalenteerde kunstenaar Terry Bradley heeft bijgedragen aan deze video. Zijn kunst past helemaal bij de inhoud van het nummer. Het onderstaande verhaaltje was de inspiratie voor de song. Samen met alle andere verhalen van en over dolende Ieren en iedereen die ver weg van huis is.

De foto die je ziet in het refrein van de clip van de 2 heren in de jaren 30 pakken zijn die van mijn grootvader en overgrootvader. De foto van van de jonge man in soldatenuniform is ook mijn overgrootvader, die op zijn 14e (hij heeft gelogen over zijn leeftijd: je moest 16 zijn en toestemming van je ouders hebben om te vechten, en zo niet minstens 18 jaar zijn) weg liep weg van Belfast om dienst te nemen in het Britse leger, om te vechten in de Eerste Wereldoorlog. Hij bereikte Southampton, waar hij ernstig ziek werd en in het ziekenhuis belandde.Toen ze ontdekten dat hij nog maar 14 jaar oud was stuurden ze hem terug naar Belfast. Toen hij 17 was probeerde hij het weer, maar toen was de oorlog zowat voorbij.’

Deel: