Ray Manzarek, toetsenist, producer, en mede-oprichter van de Doors, is gisteren 20 mei overleden aan de gevolgen van kanker. Volgens een verklaring stierf Manzarek in een ziekenhuis in Rosenheim, Duitsland. Manzarek richtte in 1965 tesamen met Jim Morrison de Doors op. Ray’s kenmerkende orgelspel wordt zeer geassocieerd met Doors hits als ‘Light My Fire’, ‘Hello I Love You’, ‘Break on Through’.

Na de Doors nam Manzarek een aantal solo-nummers op en maakte hij tesamen met Blondie’s bassist Nigel Harrison deel uit van Nite City . Hij werkte samen met een groot aantal artiesten als Iggy Pop, Echo and the Bunnymen, “Weird Al” Yankovic, en X. In 1998 bracht hij zijn memoires uit, Light My Fire: My Life With the Doors. In 2002 ging hij samen met oud Doors gitarist Robby Krieger en The Cult frontman Ian Ashbury als The Doors of the 21st Century op tournee. Ray Manzarek is 74 jaar geworden.

Foto (c) Robert Tjalondo/Maxazine.nl

Deel: