ABBA’s ‘Gold’ is het Beatles’ album ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ gepasseert in de Britse lijst met best verkochte albums aller tijden. Net als het iconische uit 1967 daterende Beatles album, is ABBA’s album ‘Gold’ nu 5,1 miljoen keer over de toonbank gegaan, echter het album van de Eurovisie songfestivalwinnaars oversteeg het Fab Four’s album met 15.000 stuks.

Queen’s 1981 Greatest Hits album blijft stevig op de eerste plaats staan met 5.9 miljoen verkochte albums, Adele’s uit 2011 daterende album ’21’ staat op plaats 4 met 4.6 miljoen en Oasis’ tweede album ‘(What’s the Story) Morning Glory?’ completeert de Top 5. ABBA’s oprichter en mede-tekstschrijver Björn Ulvaeus liet weten dat het onwerkelijk voelt dat ‘Gold’nu ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ gepasseert is.

Op ‘Gold’ staan alle 9 nummer 1 hits van de Zweedse band, ‘Waterloo’, ‘Mamma Mia’, ‘Fernando’, ‘Dancing Queen’, ‘Knowing Me Knowing You’, ‘The Name Of The Game’, ‘Take A Chance On Me’, ‘The Winner Takes It All’ en ‘Super Trouper’ Het album stond 8 weken op de eerste plaats in de Britse UK Album Chart. De mannen van ABBA hebben ondertussen niet stil gezeten. Hun laatste werk is het schrijven van het officiële lied voor het Eurovisie songfestival, dat gewonnen werd door de Deense Emmelie de Forest. Onze inzending Anouk met ‘Birds’ behaalde de 9e plaats.

Deel: