De Spaans/Engelse band Crystal Fighters staat voor een avondje dansen én vergapen aan innovatieve piepjes en dreunen afgewisseld met muzikale oudheden. Het nieuwste album Cave Rave komt op 27 mei uit, vandaag horen wij alvast hoe het live klinkt. De Engelse band No Ceremony/// (ja, die forward slashes horen hier echt) staat in het voorprogramma, en met hun dansbare electropop zijn zij een goede opwarmer voor de Crystal Fighters.

Na een korte lichtshow komen de bandleden van Crystal Fighters op, zanger Sebastian als laatste. Ze worden met luid gejoel ontvangen. Het publiek, dat voor het overgrote deel bestaat uit studenten,  zingt songs als I love London, Follow en LA Calling luidkeels mee. Een aantal bezoekers heeft de Crystal Fighters eerder live gezien, en wel op Sziget. Dit smaakte naar veel meer live optredens! Uiteraard mag op deze avond de song Plage niet ontbreken, HET nummer waar de Crystal Fighters bekend mee geworden zijn in Nederland. De song Cave Rave van het gelijknamige nieuw te verschijnen album klinkt live nog beter dan op het album. Crowdsurfen en een heuse (zij het voorzichtige) moshpit zijn geboren, daarnaast is dansen het devies!

Na een volle minuut backstage geweest te zijn, en na veel ‘we want more’ begint zanger Sebastian aan zijn eennalaatste song Love is all I got. Na een halve minuut gaat dit nummer in de rewind, er gaat iets mis waardoor hij opnieuw moet beginnen. Enkele seconden na de laatste tonen die de Crystal Fighters vandaag zingen, bestormt het publiek het podium.

Deel: