Lindsey Buckingham vertelde onlangs dat de band nog 5 niet uitgebrachte nummers op de plank heeft liggen. Buckingham, drummer Mick Fleetwood en bassist John McVie hebben vorig jaar samen met producer Mitchell Froom acht nummers opgenomen, dit na het besluit op dit jaar op tournee te gaan. Drie van deze nummers, ‘Sad Angel’, ‘It Takes Time’ en ‘Miss Fantasy’ staan op de EP die op 6 mei uitkwam. Het vierde nummer, ‘Without You’, komt uit het “Buckingham – Nicks” tijdperk vóór ze in 1975 deel van Fleetwood Mac gingen uitmaken.

De EP heeft niet zoveel stof doen opwaaien als dat een nieuw album zou doen, maar de band is wel blij met de felxibiliteit van het kleine format en het gemak van een digitale release. Buckingham vertelde: “Toen ik nog jong was waren EP’s overal te vinden, LP’s minder, singles…. dat was het! Het is spannend om een en ander voor elkaar te krijgen, het uitbrengen van een nieuw album; drie of vier nummers op een EP, dat werkt zeer effectief, dat is zeker!”.

Deel: