The Pigeon Detectives komen uit Engeland. Om precies te zijn: uit Leeds. Opgericht in 2002, en serieus werd het in 2006 toen ze in het voorprogramma stonden van een band die ook fan is van de heren: Kaiser Chiefs. In 2011 stonden ze nog op het ‘Walk The Line Festival’ in Den Haag, waarover toen ook door Maxazine geschreven werd. De band maakt indierock, maar wel op een geheel eigen wijze. Op de nieuwe cd ‘We Met At Sea’ die op 29 april uitkwam is dat duidelijk te horen.

‘We Met At Sea’ is een album met tien nummers met een eigen geluid. En een eigen geluid is dapper maar niet altijd per definitie beter. Negatieve uitschieter vind ik het nummer ‘Light Me Up’. Een mierzoet liedje dat voor mij ook geen indie is. Een gooi naar een gemakkelijk in het gehoor liggende meeklapper. Het nummer ervóór, ‘Hold Your Gaze’ is voor mij het beste nummer van het album, maar een groot compliment is dat niet.

Al met al is ‘We Met At Sea’ een beetje een saai album, monotoon en voorspelbaar. Misschien dat de nummers beter tot hun recht komen wanneer ze live worden uitgevoerd, want naar eigen zeggen zijn The Pigeon Detectives een echte live band. Op het podium kunnen ze doen wat ze het beste kunnen en hebben ze de meeste lol. Het was de bedoeling van de band met dit album de rauwe energie van een live-optreden vast te leggen en de gepolijste indie achter zich te laten. Dat mag dan misschien gelukt zijn, maar ik kon mezelf er niet toe brengen er vaker dan drie maal naar te luisteren…(5/10)(Cooking Vinyl)

Deel: