In een interview met een Amerikaans muziekmagazine vertelden de mannen van Daft Punk over hun robothelmen en waarom ze hun identiteit geheim houden. Soms weigeren ze zelfs tijdens interviews om hun gezichten te laten zien, een keer droegen ze zwarte mutsen om hun gezichten te verbergen. Thomas Bangalter vertelde: “Ik herinner met toen ik nog een kind was, ik keek naar superman, ik vond het fantastisch dat Clark Kent Superman was en dat niemand dat wist. We dachten altijd als we dit vorm konden geven dat de fantasie eigenlijk veel spannender was dan het idee van meest bekende persoon in de wereld te zijn”.

Ondertussen vergeleek hij hun nieuwe album ‘Random Access Memories’ met de film ‘Scream 2’. Thomas vervolgde: “In ‘Scream 2’, hebben ze een discussie over het feit dat nagenoeg alle opvolgers waardeloos zijn. Het geen we ons kunnen afvragen is zoiets als: We maken nu ruim 20 jaar muziek. Hoeveel bands maken na 20 jaar nog goede muziek? 9 van de 10 keer is het gewoon niks meer, weet je?”.

Hun nieuwste single ‘Get Lucky’ staat momenteel al twee weken op #1 van de Britse Top 40. Voor het nummer werkte het electro duo samen zanger Pharrell Williams en is de eerste single komende van ‘Random Access Memories’. Het album ligt vanaf 21 mei in de winkels, Daft Punk werkte voor ‘Random Access Memories’ samen met Pharrell Williams, Julian Casablancas, Giorgio Moroder and Chilly Gonzales.

http://www.youtube.com/watch?v=4FRXLzw37-8

Deel: