De Katholieke Kerk heeft via hun website een verklaring afgegeven over de nieuwe videoclip van David Bowie’s single ‘The Next Day’. In de video zijn corrupte kardinalen te zien, waarvan er een gespeeld wordt door acteur Gary Oldman. Bowie zelf speelt in de clip een zingende Christus figuur. Volgend de voorzitter van de Katholieke kerk, Bill Donohue, is de bi-seksuele, bejaarde inwoner van Londen weer opgedoken.

Donohue voegde er aan toe:, De tekst van de single refereert aan “een priester die stijf staat van haat” en vrouwen gekleed als mannen om die priester een plezier te doen. Kortweg, de clip is een weerspiegeling van de artiest, het is een zootje. Bowie snapt niets van religie. Ooit bekende Bowie dat toen hij jong en zo vrij als een vogel was, interesse had in het Boeddhisme. Hij dacht er verlossing in te vinden, het werkte dus niet. Toen ging hij Nietzsche, het Satanisme, en het Cristendom en pottenbakken…. verkennen, en werd uiteindelijk zanger. Hij heeft een lange weg bewandeld, jammer dat hij geen pottenbakker geworden is….”

Deel: