Guns ‘N Roses is is aardig op weg met het opnemen van de opvolger van hun uit 2008 daterende album ‘Chinese Democracy’. Gitarist Richard Fortus bevestigde dat de band flink wat tijd in de studio heeft doorgebracht voor hun nieuwe album en dat nagenoeg alle songs klaar zijn. Fortus, die ook de gitarist is van de Australische band The Dead Daisies, vertelde dat ondanks dat het album bijna klaar is het niet dit jaar maar waarschijnlijk in 2014 gereleased zal gaan worden.

Guns ‘N Roses bracht ‘Chinese Democracy’ uit in november 2008 na meer dan 10 jaar eraan gewerkt te hebben. Axl Rose was toen het enige originele lid nog van de band, het was het eerste album met nieuw materiaal uitgebracht onder de Guns ‘N Roses naam sinds de ‘Use Your Illusion’ (1991) albums. Ook namen ze het album – vol met covers – getiteld ‘The Spaghetti Incident?’ (1993) op. Het was het laatste album waarop Slash, Duff McKagan, Matt Sorum, en Gilby Clarke te horen waren. Dizzy Reed speelde op ‘Chinese Democracy’ en is momenteel een permanent lid van Guns ‘N Roses touring band.

Deel: