‘Swingin’ Utters’ was oorspronkelijk ‘Johnny Peebucks and the Swingin’ Utters’. Tegenwoordig dus afgekort en vaak geschreven als ‘$wingin’ Utter$’.
Deze Australische punckrockband wordt gevormd door Johnny Bonnel (zang), Darius Koski (gitaar/zang), Greg McEntee (drums), Jack Dalrymple (gitaar) en Miles Peck (bass). ‘Swinging’Utters’ bestaat al meer dan twintig jaar, en kwam in 2011 na een pauze van bijna acht jaar weer met een album met de veelzeggende titel ‘Here, under protest’. In maart van dit jaar kwam het nieuwe album ‘Poorly Formed’ uit op het door EMI gedistribueerde label People Like You Records (PLY).
Reden voor Maxazine om eens te luisteren of de band nog bestaansrecht heeft na al die jaren met zichtbare en onzichtbare periodes.

‘Poorly Formed’ is een stevig punkrockalbum met “raggende gitaaruhhhhhhh” en een snelle beat. Het is het geluid van een band die door de jaren ouder en beter is geworden en ook een jongere generatie, die nog steeds zijn weg zoekt in deze muziekstijl, het pad kan wijzen. Veertien korte nummers die doen denken aan een mix van Green Day en The Ramones en van alles daar tussenin bewijzen dat de band inderdaad nog steeds bestaansrecht heeft, en ongetwijfeld zal de band met deze cd weer wat nieuwe fans aan zich binden. En wij snappen dat.

(PLY Records)(8/10)

Deel: