Tijdens haar korte carriére had soulzangeres Amy Winehouse ruim 12 miljoen verdiend. Van dit vermoegen is nog nauwelijks iets over. Toen Amy overleed bleken er nog een flink aantal schulden en rekeningen open te staan, waardoor er nog maar 140.000 euro over is van haar nalatenschap. Zo stond er nog een lening van 7 ton open, deze hebben Pa en Ma Winehouse afbetaald. Amy’s ouders mochten na haar dood samen 6 miljoen euro delen.

De platenmaatschappij waarmee Amy samenwerkte heeft vorige week de cijfers bekend gemaakt waaruit blijkt dat er grote verliezen geleden worden. Het bedrijf Villeston Limited, dat Amy’s ouders na haar overlijden hebben opgericht, zorgt ook voor enorme kosten die hard drukken op Amy’s nalatenschap. Naar wat blijkt zorgt de soulzangeres’ nalatenschap nogal voor wat kosten, waaronder afbetalingen, belastingen en juridische kosten.

Deel: