Grammy-winnares Lauryn Hill heeft maandag door de rechter drie maanden gevangenisstraf tegen zich horen eisen en daarbij drie maanden huisarrest vanwege belastingontduiking. De zangeres zou ruim 1 miljoen aan inkomstenbelasting niet betaald hebben. Hill, een 37-jarige inwoonster van South Orange resident, bekende vorig jaar al schuldig te zijn. Gedurende een verklaring tegenover de rechtbank legde Hill uit dat ze altijd van plan is geweest om te betalen, maar vanwege het feit dat ze een tijdje uit de muziekwereld verdwenen was, lukt het haar niet om aan de financiële verplichtingen te voldoen.

“Ik moest eerst weer geld verdienen om de belasting te kunnen betalen zonder de gezondheid en welzijn van mijn kinderen in gevaar te brengen. Dit werd mij niet gegund”, aldus de zangeres. Alvorens de gerechtelijke uitspraak vertelde haar advocaat dat Hill meer dan $970,000 had betaald om de staat en de belastingdienst tevreden te stellen. De maximum straf die Hill had kunnen krijgen is 1 jaar, haar advocaat vroeg om proeftijd. Het is nog onduidelijk wanneer de zangeres zich bij de poort van de gevangenis moet melden.

Hill werd bekend met The Fugees en begon in 1998 een solo carriére met het door critici zeer goed ontvangen album ‘The Miseducation of Lauryn Hill’.

Deel: