De cd-presentatie van Jaimi (spreek uit: J-My) Faulkner in de kleine zaal van Paradiso is een concert volgens het boekje: lekker intiem, zonder voorprogramma, met een toegewijd publiek dat zowaar stilte in acht neemt. En bovendien heerlijk internationaal: de Australische Jaimi woont in Berlijn, verzamelt voor deze avond Nederlandse muzikanten om zich heen voor een show die doordrenkt is met Amerikaanse blues en folk. Wat wil je nog meer?

Jaimi begint de show alleen met zijn gitaar, wat bij het nummer  Coming Home To Your Love uitmondt in een ode aan een aantal hoogtepunten van de popmuziek.  Smoke On the Water, Smells Like Teen Spirit, Day Tripper, Thunder, Are You Gonna Go My Way en Stairway to Heaven, Jaimi tovert ze allemaal moeiteloos uit zijn gitaar. En dan moet het echte werk nog beginnen.

Want zodra de band het podium betreedt, komt ook de power erin. Leon Den Engelsen (toetsen en accordeon), Luuk Adams (drum) en Judith Renkema (bas) zorgen voor een stevige rootsy achtergrond. Radio-DJ Rudy Mackay is een van de speciale gasten die de backing vocals verzorgen. Maar man of the hour blijft Jaimi zelf, die tussen de nummers door nog een mooie anekdote opdist over zijn optreden in Clarksville, Mississipi met Big Jack Johnson en Morgan Freeman.

Nieuw is het niet wat Jaimi doet, maar dat hoeft ook niet. Zijn aanstekelijke mix van blues, folk, roots en country weet tot het eind toe te boeien. Dat eind komt met het nummer In the Morning Light She Goes, waarvoor oud-bandlid Nathan Adair speciaal aansluit, op de banjo. Tegen het eind van het lied lopen de 3 muzikanten al zingend de zaal in en sluit Jaimi omringd door publiek zijn set af.

Tekst: Milla van der Have

 

Deel: