Tien jaar geleden vormden drie jongens in Melbourne een band genaamd The Basics. Dit jaar mocht één van hen een Grammy in ontvangst nemen voor single van het jaar 2012: Wally De Backer AKA Gotye. De Backer had voordat hij solo ging al een muzikale carrière in Australië achter de rug als zanger en drummer van deze band. De andere bandleden zijn Kris Schroeder en Tim Heath.

In eerste instantie had ik meer van dit album verwacht, maar helemaal eerlijk is dat eigenlijk niet naar de band toe. Ik kende Gotye namelijk wel, maar niet in combinatie met de andere twee heren. Vergelijken is dus ook niet terecht.

De CD ‘Ingredients’ verzamelt 20 songs van hun vier albums, live materiaal, singles en EP tracks, en wordt in eigen beheer uitgegeven. Alle leden van The Basics zijn inmiddels hun eigen weg gegaan, maar dat hun samenzijn niet voor niets is geweest bewijst deze cd. Sommige nummer doen wat “Beatle-achtig” aan, andere hebben een catchy riedeltje dat doet denken aan Franz Ferdinand, dan opeens hoor je een ska-achtige sound gevolgd door een jaren-zestig-rocknummer…
Al met al is de titel ‘Ingredients’ dus goed gekozen want de twintig verschillende ingrediënten van deze cd vormen samen een hutspot die best aardig smaakt, al hadden een aantal ingrediënten wat mij betreft niet gehoeven… (Self Release)(6/10)

Voor een indruk:

Deel: