Dit jaar vindt alweer de 58e editie plaats van het Eurovisie Songfestival. Het festival wordt gehouden in Zweden, wegens de overwinning van Loreen uit Zweden in 2012. Het hoogtepunt is de finale op 18 mei 2013. Unibet was er vroeg bij dit jaar en heeft een lijst vrijgegeven voor het wedden op het songfestival 2013. De onpartijdigheid valt weliswaar te betwisten, want met name landen uit het voormalige Oostblok staan er om bekend dat ze elkaar de meeste punten geven. Echter, het wedden op dit liedjesfestijn heeft toch een uitdagende kant, want wie de winnaar wordt is vooraf immers door niemand met zekerheid te zeggen. Het is daarnaast een leuk alternatief voor bijvoorbeeld Online Casinos Nederland.

Tijdens een persbijeenkomst in Hilversum werd het nummer van Anouk gepresenteerd en onder de enthousiaste aanwezigen waren onder andere Giel Beelen en Cornald Maas. Maas gaf op Twitter aan dat “het eigenlijk het mooiste lied is dat we ooit naar het Songfestival hebben gezonden”. Veelbelovend of te optimistisch? Dat bepaal je als muziekliefhebber natuurlijk zelf. Al met al blijft het een wedstrijd waarin muzieksmaak de boventoon voert en over smaak valt eigenlijk niet te twisten. Tore Johansson, met wie Anouk het nummer heeft geschreven, denkt niet dat Birds een kans maakt om te winnen. “Het lied is prachtig, maar ook te gecompliceerd”.

Degene die graag een gokje waagt kan al kijken op de website van Unibet. In de linker wedkolom kun je kiezen voor de optie “entertainment” en daar is het Songfestival te vinden. In de huidige voorspellingen doet ons land het nog helemaal zo gek nog niet. Het nummer Birds van “onze” Anouk, misschien wel Nederlands beste zangeres, blijkt aardig goed te vallen bij andere bookmakers, aldus Unibet, wat blijkt uit de noteringen. Nederland kwam de laatste jaren niet in de de top 25 terecht, maar dit jaar is dat blijkbaar anders. Zet je in op Anouk dan is het hoe dan ook spannend, want de meningen lopen blijkbaar mijlenver uiteen. Geen vertrouwen in Nederland? Dan kun je ook een bedrag inzetten op een ander land.

Deel: