Dinsdag 30 april ging het dak eraf van de Rottardamse Ahoy Hal. Na de troonswisseling klonk door Ahoy ‘Het Officiële Koninglied’, vertolkt door een aantal Nederlandse artiesten, het Metropole Orkest en het voltallige publiek. De nieuwe Koning en Koningin keken in Amsterdam, voorafgaand aan hun rondvaart op het IJ, via een groot scherm bij EYE live mee met het zingen van het Koningslied. Voorafgaand aan dit muzikale cadeau aan het Koningspaar was het in Ahoy vanaf 17.30 uur een groot feest waarbij iedereen mee kon zingen met Nederlandse artiesten en hun grote en bekende hits.

De presentatie van dit meezingspektakel lag in handen van Paul de Leeuw. Iedereen zong uit volle borst mee met ‘Het Officiële Koninglied’, er werd eerst één keer geoefend, één keer voor de zekerheid (extra opname) en dan LIVE! Lee Towers sloot de dag af met ‘You never walk alone’. Ahoy was vol, maar zeker niet uitverkocht. Zo’n 10.000 man waren aanwezig waaronder veel uitgenodigde koren. Ofwel het animo viel extreem tegen.

Voorafgaand aan ‘Het Officiële Koninglied’ traden tijdens Samen voor Oranje in Ahoy twaalf artiesten op. Alain Clark, Anita Meijer, Edsilia Rombley, Glennis Grace, Jim Bakkum, Lee Towers, Nielson, Paul de Leeuw, Rowwen Hèze, Ruth Jacott, Syb van der Ploeg en Trijntje Oosterhuis zongen bekende hits en het Metropole Orkest speede medleys vol bekende melodieën. ‘Het Officiële Koninglied’ werd gespeeld en gezongen door bovengenoemde artiesten en Aliyah, Babette van Veen, Ben Cramer, Bollebof, Carel Kraayenhof, Chris Hordijk, Do, Esmée Denters, Fouradi, Frans Duijts, Frederique Spigt, Henk Poort, Iris Kroes, Jaap Reesema, Jamai, Lisa Lois, Marco Borsato, Niels Geusebroek, Pearl Jozefzoon, Ruben Hein, Sharon Doorson en het Metropole Orkest.

Foto’s (c) Marcel Hakvoort

Deel: