Op dinsdag 16 april draagt Jaap de Witte officieel zijn gitaar over aan zijn zoon Jan de Witte. Na een theatertoer ‘Bronnen’ in ruim 30 steden door het land, vindt het slotakkoord voor de 3JS in de originele formatie plaats in de Goudse Schouwburg in Gouda. Jaap de Witte blijft achter de schermen nog wel betrokken bij het creatieve proces rond 3JS; zoals bij het mede-schrijven van de songs. Zijn rol als gitarist bij de optredens van 3JS wordt echter structureel overgenomen door zijn zoon Jan. In Gouda staan vader en zoon samen met de andere twee oprichters van de band zanger Jan Dulles en gitarist Jaap Kwakman op het podium.

Jan de Witte heeft al een behoorlijk muzikaal verleden als frontman en gitarist van de band Blue Velvet en is voor 3JS fans zeker geen onbekende. Al regelmatig was hij met 3JS op het podium te zien, bijvoorbeeld tijdens de optredens in Heineken Music Hall en in openluchttheater Caprera, Bloemendaal. Op 12 april ging de laatste single waarop Jaap de Witte als gitarist is de horen in release. Het liedje met de titel ‘Zo Mooi Als Jij’ is een vrolijk zomerliedje. De single gaat gepaard met een zeer bijzondere videoclip waarin een hoofdrol is weggelegd voor niemand minder dan Prinses Máxima.

‘Zo Mooi Als Jij’ is de tweede single afkomstig van het verzamelalbum ‘Het Beste van 3JS: Totzoverder’. Het liedje is vanaf nu beschikbaar als digitale single via de bekende downloadplatforms, maar zal tevens als fysieke single worden uitgebracht. Deze fysieke versie bevat twee unieke bonus tracks uit de theatershow ‘Bronnen’: ‘Voor Eens En Altijd / Beautiful Day’ (Live versie) en ‘In My Place / Hou Van Mij’ (Live versie).

Foto (c) Gwendolyne van Erp

Deel: