In de videoclip van de nieuwe 3JS single ‘Zo Mooi Als Jij’ speelt niemand minder dan Prinses Máxima de hoofdrol. In de bijzondere clip halen drie troubadours (de 3JS) de Prinses op om haar op Koninginnedag naar de kroning op de Dam te brengen. In de geanimeerde videoclip van ‘Zo Mooi Als Jij’ hebben de 3JS de eer om als koetsiers de prinses op de ochtend van Koninginnedag op te halen en  haar naar de dam in Amsterdam te vervoeren. In het Paleis op de Dam wachten Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander en de drie prinsesjes Amalia, Alexia, Ariane haar op voor de officiële kroning.

Jan Dulles: “Het lied heet ‘Zo mooi als jij’ en beschrijft een vrouw die zó mooi is dat ze de hele dag alles en iedereen betovert en in vervoering brengt met haar verschijning. Prinses Máxima is zo’n vrouw. Ik denk dat alle Nederlanders even trots zijn dat deze bijzondere vrouw straks aan de hand van onze toekomstige Koning Willem-Alexander ons land zal vertegenwoordigen.”

‘Zo Mooi Als Jij’ is de tweede single afkomstig van het verzamelalbum ‘Het Beste van 3JS: Totzoverder’. Het is tevens de laatste single waarop scheidend gitarist en medeoprichter van 3JS Jaap de Witte is de horen. 3JS treden nog slechts drie keer op in de originele formatie voordat Jaap de Witte officieel het stokje overdraagt aan zoon Jan.

Hun theatershow ‘Bronnen’ is nog te zien in Eindhoven op woensdag 10 april op 11 april in Den Haag en het slotakkoord is op 16 april in de Goudse Schouwburg in Gouda.  De single ‘Zo Mooi Als Jij’ is vanaf 12 april beschikbaar als digitale single via de bekende downloadplatforms, maar zal tevens als fysieke single worden uitgebracht. Deze fysieke bevat twee unieke bonus tracks uit de theatershow ‘Bronnen’:  ‘Voor Eens En Altijd / Beautiful Day’ (Live versie) en ‘In My Place / Hou Van Mij’ (Live versie).

Deel: