Het affiche voor Ribs & Blues 2013 is compleet met de bevestigingen van Saint Jude , Drippin’ Honey en de formatie Beans & Fatback. Deze acts staan 2e Pinksterdag op de Open Air Stage in het centrum van Raalte. Opnieuw verrassende namen waarmee de teller voor de beide gratis toegankelijke Pinksterdagen op 21 acts staat.

De Britse groep Saint Jude rondom frontvrouw Lynne Jackaman is uitgegroeid tot een veelgevraagde live act met het unieke predicaat “ Rolling Stones goedgekeurd”. Waarom? Stones gitarist Ronnie Wood en zelfs Jimmy Page behoren tot de fans en delen af en toe het podium met de groep die naam maakt met hun opwindende “Freak ’n Roll” show.

Drippin’ Honey komt uit eigen land en is terug van weggeweest. Halverwege de jaren ‘90 ontstaan rondom mondharmonicaspeler Kim Snelten die speelde in The Jack of Hearts. Drippin’ Honey refereert aan bands als The Paladins, The Red Devils, en Lester Butler’s 13, bij wie zij regelmatig het voorprogramma verzorgden. De groep slaat bruggen tussen blues, bluesrock, rockabilly en rock ‘n’ roll. Sinds 2012 weer in de originele bezetting actief op de podia.

Lefties Soul Connection-lid Onno Smit begon 3 jaar geleden de band Beans & Fatback. Een band met een voorliefde voor rauwe rootsmuziek uit de zuidelijke Amerikaanse staten. Wat begon als een studio project groeide binnen de kortste keren uit tot een van de meest energieke acts in het Nederlandse live circuit. Op hun nieuwe album With Skin Attached klinkt Beans & Fatback vuiger, rauwer en intenser dan ooit. Echo’s van Howlin’ Wolf, Earl King en Link Wray, gemixt met hedendaagse invloeden als Dan Auerbach, Dr John en Jack White zetten de toon.

De complete timetable staat nu op de website van ’s lands grootste gratis Roots & Bluesfestival. www.ribsenblues.nl

De kaartverkoop voor de openingsavond op zaterdag 18 mei met LEVEL 42, 10CC en DeWolff is in volle gang. Uitsluitend voor deze avond zijn kaarten a 17,50 online te koop en bij de voorverkoopadressen in Raalte en Luttenberg.

Deel: