Op 13 mei wordt er na acht jaar weer een nieuw album van Spin Doctors uitgebracht. De Spin Doctorsverkochten in 1991 met hun debuutalbum ‘Pocket Full Of Kryptonite’ wereldwijd meer dan 10 miljoen exemplaren, behaalden vijf keer platina in de Verenigde Staten en hadden twee hitsingles, met ‘Two Princes’ en ‘Little Miss Can’t Be Wrong’. In 1994 speelde de band zelfs op Woodstock en Glastonbury. 

Nu is er na 8 jaar eindelijk een nieuw album, getiteld If The River Was Whiskey waarin de band terug keert naar hun blues roots. Opgenomen in drie dagen, zonder overdubs, in de studio van drummer Aaron Comess. Op dit album, waar het spelplezier vanaf spat, een mix van nieuwe songs  en oudere songs die dateren uit de tijd dat de band nog in blues bars in New York speelden om in hun levensonderhoud te voorzien. In plaats van covers te spelen had de band toen een compleet repertoire met zelf geschreven blues nummers. Dit jaar komt Spin Doctors naar Europa voor een uitgebreide tour.

Deel: