Goede vrijdag om klokslag 17:00 uur trapten de mannen van Di-rect af op Paaspop, de officiële festivalstart van het seizoen. Als naar verwachting maakten de mannen er in de Apollo een spetterend optreden van, gitarist Spike liet zijn gitaarklanken over het terrein heen knallen en zanger Marcel Veenendaal ging helemaal los; Di-rect was dan ook een waardige openingsact voor het Brabantse Paaspop. De organisatie is dit jaar afgestapt van twee belangrijke podiums: de Main stage en de Masters of Rock; Daarvoor in de plaats zijn de Apollo en de Phoenix gekomen. Twee andere namen, maar de sfeer is gebleven.

‘Ik Vind Je Lekker’, de grote hit van De Kraaien, klonk rond 17:30 uur uit de boxen in de Roxy. De heren hadden een mooie volle tent weten te krijgen, qua show kunnen ze het echter nog niet waarmaken. De show was rommelig, maar goed, het was wel aardig. Je kon dan ook duidelijk merken dat ze het echt van die ene hit moesten hebben.

Ruben Nicolai met zijn Golden Oldies zijn zeer populair, dat bleek wel in de afgeladen Theater tent. Dit concept, op tv gebracht door BNN, is een absolute succesformule. Eens te meer het bewijs dat je nooit te oud bent om te rocken, deze groep 70-plussers bewees dit helemaal. Ed Struijlaart liet samen met het koor een hit van Coldplay horen wat echt gaaf was!

De gespierde mannen van Pro Wrestling Holland brachten – in deze kou – in de Join Us area een show gevuld met drama, humor en vechttechnieken; Deze show gaven ze meerdere keren per dag. Respect voor deze gasten in hun ontblote bovenlijf tijdens dit Paasweekend dat het koudste Paasweekend sinds 1960 is. Om 19:00 uur staan de mannen van Beef! op het programma en je gelooft het niet, maar de zon begint te schijnen! Heel toepasselijk bij hun reggaemuziek. Hun stijl wordt vaak geclassificeerd onder reggae, eigenlijk is het een mix van reggae, ska, funk en rock, maar dat is wel bekend bij de vele fans die de band door de jaren heen heet weten op te bouwen. Beef! is na een sabatical van enkele jaren weer terug op de podia en Paaspop mocht dan ook niet ontbreken in het tourschema.

Om 21:00 uur stonden de Memphis Maniacs in de Apollo. Een uur lang genieten van de succesvolste Nederlandse mash-up-band, die inmiddels vaste waarde zijn in Schijndel. Zij brachten gouden happy hardcore en Top 40 covers en het was ook dit jaar weer absoluut een briljant optreden! De Memphis Maniacs staan garant voor een spetterend feest dat zijn weerga niet kent.

Begin maart brachten Mozes and the Firstborn hun debuutalbum ‘Mozes and The Firstborn’ uit. Daarvoor releaste de Eindhovense band een debuut-EP, getiteld ‘I Got Skills’. Mozes and the Firstborn klonk goed, een leuke band met een paar jong gasten in de ‘Jack Daniels’ die hun muziek vol plezier lieten horen. Hun stijl is een combinatie van arrogantie van de The Rolling Stones en de agressiviteit van The Velvet Underground. Zeker de moeite waard en een grote belofte voor de komende jaren!

De afsluiting van de Paaspop-vrijdag was erg goed: Skunk Anansie. Bekend van hits als ‘Weak’ en ‘I Believed in You’ staan ook zij garant voor een show waar de vonken vanaf spatten. Skin stond met veel passie en energie op het podium en de Apollo stond tot aan de nok toe vol met fans van band. Zangeres Skin waagde het zelfs even om aan crowdwalking en -surfing te doen, wat de sfeer op het toch al zo gezellige festival nog even verhoogde. Skunk Anansie was een hele goeie afsluiter van dag 1 van Paaspop.

Foto’s (c) Sander van den Berg / Armelle van Helden

Deel: