De Belgisch/Nederlandse rockers van Drive Like Maria zijn uitgenodigd voor het SOTX showcase festival in Beijing, China. SOTX is de Aziatische versie van SXSW (Amerika) en Eurosonic (Europa) (beide ook showcase festivals). Naast de showcase die de band doet doen ze nog 3 andere shows in steden als Shanghai en Hangzhou. Sowieso is de band internationaal goed bezig. Hun laatste album komt in april uit via Popup Records in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In Berlijn en Dortmund doen ze 2 support shows van de Duitse band Blackmail.

Drive Like Maria rockt al vanaf 2006 alle podia van de lage landen. Deze band is een live pur sang. Rauw, ietwat grillig maar recht uit het hart. In 2012 bracht Drive Like Maria haar nieuwe gelijknamige album uit. Deze opvolger op het uit 2009 afkomstige ‘Elmwood’ werd zeer positief ontvangen door zowel pers als publiek. De recensies liegen er niet om, NRC Handelsblad schreef over de band: “De muziek van Drive Like Maria prikt en schuurt, het is vooral een band om te koesteren.” Musicmaker gaf de band 5 sterren: “Drive Like Maria is diverser, gelaagder, spannender…Maar de echte winst is behaald in het schrijven van fenomenale songs. Een Prachtwerk.” Afgelopen najaar tourde de band al uitvoerig door Nederland wat een prachtige quote opleverde van een recensent: ‘Drive Like Maria was in the house en speelde de bezoekers het snot voor de ogen’ (ZUBB).

Deel: