De Pet Shop Boys hebben laten weten dat ze na 28 jaar afscheid hebben genomen van Parlophone Records. Gelijk na deze aankondiging brachten de mannen ook gelijk het nieuws naar buiten dat ze in juni een nieuw album zullen gaan uitbrengen, dit keer via het Kobalt Label. De details voor hun 12e studio album getiteld ‘Electric’ (geproduceerd door Stuart Price) worden binnenkort bekend gemaakt zullen worden. De overstap van Parlophone Records naar het Kobalt label volgt een paar maanden nadat Parlophone is overgenomen door de Warner Music Group. De Pet Shop Boys hebben sinds ze in 1985 een contract ondertekenden en hun eerste single uitbrachten ruim 50 miljoen platen verkocht. In een verklaring lieten Neil Tennant en Chris Lowe weten zeer trots te zijn op hun nieuwe album en zeer blij te zijn het samen met Kobalt te hebben kunnen realiseren. “Toen we in 1985 een contract ondertekenden hadden we geen idee dat deze succesvolle samenwerking zo lang zou gaan duren. Het is spannend om een nieuwe fase te starten en het gaan samenwerken met een nieuw team bij een nieuwe maatschappij. We hopen dat onze samenwerking met Kobalt net zo vruchtbaar zal zijn als bij Parlophone Records”, aldus de Pet Shop Boys.

Deel: