2013 is een belangrijk jaar voor New Cool Collective. Op 26 april wordt hun gloednieuwe album uitgebracht en intussen bestaat de
band alweer 20 jaar. Dit jubileum wordt gevierd tijdens een bijzondere avond in Paard van Troje op 28 maart en in Het Bolwerk op 30 maart. Het publiek krijgt hier de unieke mogelijkheid om als eerste live de muziek van het nieuwe album te horen.

Met een swingende mix van jazz, dance, latin, salsa, afrobeat en boogaloo spelen de heren zaal na zaal plat. Na hun laatste tournee zorgt het collectief opnieuw voor een groot feest, waarbij het publiek niet de kans krijgt om stil te staan. Keer op keer blijven ze hun toeschouwers verrassen met spetterende optredens.

Zoals gezegd staan ze op 28 maart in Den Haag (Paard van Troje) en op 30 maart in Sneek (Het Bolwerk) en jij kan daar bij zijn! Samen met Dox Records (de platenmaatschappij van New Cool Collective), geeft Maxazine voor beide concerten 2 setjes kaarten weg, dus wil jij met een vriend of vriendin naar deze exclusieve pre-show van New Cool Collective, mail dan voor 26 maart je naam en telefoonnummer en de zaal waar je heen zou willen, naar newcoolcollective@maxazine.nl, met in de onderwerpregel de naam van de bekende frontman van de band.

New Cool Collective won een Edison, de Heineken Crossover Music Award en de Gouden Notenkraker. Ze toerden door Engeland, Duitsland, de Benelux, Afrika, Canada, Rusland en Japan. Niet alleen in de hipste jazzclubs, maar ook op grote rock- en popfestivals zoals het Roskilde Festival in Denemarken, Sziget in Hongarije, Fuji Rock in Japan, op Lowlands, het Camden Mix Festival en het Aberdeen Alternative Festival in Engeland.

Foto (c) Maarten van der Kamp

Deel: