Clive Burr, drummer bij Iron Maiden van 1979 tot 1982, is afgelopen nacht in zijn slaap aan de gevolgen van multiple sclerose overleden. In een verklaring door de bandleden van Iron Maiden is te lezen dat ze zeer bedroefd zijn dat Clive afgelopen nacht is overleden. “De afgelopen jaren liep hij enorm te tobben met zijn gezondheid nadat hij multiple sclerose kreeg, Clive stierf vreedzaam in zijn huis tijdens zijn slaap”.

De drummer leed al geruime tijd aan de ziekte. Iron Maiden gaf een serie concerten om geld in te zamelen voor zijn behandelingen en de Clive Burr MS Trust Fund werd in 2004 opgericht om hem met zijn financiën te helpen. Clive was op drie Iron Maiden albums te horen, ‘Iron Maiden’ (1980), ‘Killers’ (1981) en ‘The Number of the Beast’ (1982). Clive Burr is 56 jaar geworden.

Deel: