Op 21 en 22 maart speelt de Amerikaanse zanger/gitarist Joe Bonamassa twee avonden in een uitverkochte Heineken Music Hall. Deze shows zijn onderdeel van zijn huidige wereldtour. In juni van dit jaar komt hij samen met Beth Hart terug naar Nederland voor twee uitverkochte shows in theater Carré.

Het is voor het eerst dat Bonamassa in de Heineken Music Hall speelt. Het kenmerkt zijn nog immer stijgende populariteit in Nederland. Onlangs riepen de lezers van muziekvakblad Gitarist Bonamassa uit tot beste gitarist van de wereld. Daarnaast werd hij ook benoemd tot beste (blues)rock gitarist van de wereld.

Wereldwijd wordt Bonamassa al jarenlang gezien als een van de beste gitaristen van de wereld. In Londen speelt hij van 26 t/m 30 maart een reeks shows die symbolisch zijn voor de groei hij in zijn bijna 25-jarige carrière heeft doorgemaakt. Tijdens deze vier optredens treedt Bonamassa op in zalen met oplopende capaciteit, en in iedere zaal speelt hij een compleet andere set.

Op 25 maart verschijnt het akoestische concert wat Joe Bonamassa in 2012 in Wenen liet verfilmen. Dit was enkele dagen na zijn optreden op North Sea Jazz. “An Acoustic Evening at the Vienna Opera House” zal verschijnen als 2-cd, 2-dvd en blu-ray.

Deel: