Op vrijdag 19 april zal het titelloze debuutalbum van The Silhouettes verschijnen via Goomah Music. De band is amper een jaar geleden begonnen, maar is al één van de grote beloftes voor de toekomst.

Gitarist Ben Rider en toetseniste Marthe Jellema stonden op Lowlands 2005 naast elkaar tijdens een optreden van de Pixies en raakten aan de praat. Het maken van eigen liedjes begon toen de twee in 2010 een tijdje in de Londense wijk Camden gingen wonen: hier werd de basis gelegd voor veel liedjes die op nu op hun debuut zijn beland.

 

Toen de band begin 2012 enkele eerste liedjes op Facebook zetten, ging het meteen snel en volgden er veel concerten in en om Amsterdam. VPRO’s 3VOOR12 pikte The Silhouettes in het najaar op en er volgden optredens op Crossing Border en begin 2013 op Noorderslag. Zelf regelden Ben en Marthe in de zomer van 2012 een trits optredens langs de westkust van de Verenigde Staten.

Bij thuiskomst begon het opnemen van de liedjes voor de debuutplaat: thuis, in een kraakpand, maar ook in de Berlijnse studio van Palmbomen. De liefde voor een band als Best Coast is goed te horen in de liedjes van The Silhouettes, maar een rauwere garageband als Wavves is net zo goed van invloed. Of de Deense Raveonettes: ook een jongen-meisje-duo, al gebruiken The Silhouettes geen luide, overstuurde shoegazegitaren. Wel vliegen de pakkende combinaties van Ben’s catchy gitaarriffs en Marthe’s keyboardlijnen je om de oren. Aanstekelijke ritmes met goedgemikte handclaps en de prettig in het gehoor liggende, zoete jongen-meisje-samenzang maken de puntige liedjes af.
Na een tijdje met zijn tweeën te hebben gespeeld, is The Silhouettes sinds najaar 2012 op het podium een kwartet met bassist en drummer.

Meer info:
www.thesilhouettesband.com
www.goomahmusic.nl

Deel: