Gisteren is er bekend geworden dat Pearl Jam gitarist Mike McCready samen met voormalig Guns N’ Roses bassist Duff McKagan en voormalig Screaming Trees drummer Barrett Martin bezig is met een nieuw side project met zangers waaronder Killing Joke’s Jaz Coleman. McCready vertelde: “Duff, Barrett en ik kwamen bij elkaar. We schreven wat nummers en namen een paar van de old Mad Season demo’s mee, en nu eens kijken wat we er mee gaan doen”.

McCready is momenteel druk met de voorbereidingen voor de release van (reissue) Mad Season’s uit 1995 daterende album ‘Above’, dat in april uit zal komen met daarop wat nieuwe nummers uit die periode. Ook zal hij de studio induiken voor de opnames van Pearl Jam’s nieuwe album. Hij hoopt de nummers van de nieuwe supergroep op zijn eigen platenlabel te kunnen opnemen. Wanneer het materiaal in de winkels zal liggen is nog onbekend. “Het hangt af van de lijst met zangers. Als zij allemaal klaar zijn met hun bijdrage, dan kan er pas een datum geprikt worden”, aldus McCready.

Deel: