Vanochtend zijn er een aantal nieuwe namen vrijgegeven die het affice zullen sieren tijdens het North Sea Jazz Festival 2013. Kendrick Lamar, Diana Krall en Gary Clark Jr. zullen op het podium staan in de Rotterdamse Ahoy Hal. Buiten voorgenoemde namen zullen jazz liefhebbers aan hun trekken komen met optredens van Marcus Miller, McCoy Tyner Latin Jazz All Stars, Chick Corea and the Vigil, Avishai Cohen Electric Quintet, Sangam feat. Charles Lloyd Zakir Hussein & Eric Harland en Monty Alexander Trio.

Alsof dat nog niet genoeg is komen ook James Hunter, José James en Lianne La Havas, Joe Jackson, Laura Mvula, Shuggie Otis, Calexico en de Ghanese gitarist Ebo Taylor en de zoon van Muddy Waters, Mud Morganfield acte de presence geven in Rotterdam. Een Nederlands tintje aan het festival zal worden gegeven door Caro Emerald, New Cool Collective en Re:Freshed Orchestra.

De voorlopige Line-up van het North Sea Jazz Festival:

Vrijdag 12 juli: Santana, Diana Krall, Medeski, Martin & Wood, Roy Hargrove Quintet, Caro Emerald, Monty Alexander Trio, James Hunter, Mala in Cuba, Lianne La Havas

Zaterdag 13 juli: o.a. John Legend, Kenny Barron Trio, Chick Corea and the Vigil, Ibrahim Maalouf, Dee Dee Bridgewater & Ramsey Lewis, New Cool Collective, Zorn at 60 Marathon, Michel Camilo & Tomatito, Gary Clark Jr, Sangam feat. Charles Lloyd Zakir Hussein & Eric Harland, McCoy Tyner Latin Jazz All Stars, Laura Mvula, Shuggie Otis, Re:Freshed Orchestra

Zondag 14 juli: o.a. Sting, Kendrick Lamar, Marcus Miller, Joe Jackson and the Bigger Band featuring Regina Carter, Dionne Warwick, Charles Bradley, Bettye Lavette, Branford Marsalis Quartet, Avishai Cohen Electric Quintet, José James, Ebo Taylor, Calexico, Mud Morganfield

Het complete programma en het tijdschema worden eind april bekendgemaakt. Het North Sea Jazz 2013 vindt plaats op 12, 13 en 14 juli, in Ahoy te Rotterdam.

Deel: