Eerder werd er bekend gemaakt dat Stone Temple Pilots front man Scott Weiland ontslagen is. Scott liet weten dat hij zijn ontslag via een persbericht heeft moeten vernemen. Hij vertelde: “Het is onbegrijpelijk dat ik, oprichter, frontman en mede-schrijver van een groot deel van de Stone Temple Pilots hits zomaar aan de kant wordt gezet, maar dat zullen de advocaten wel boven water krijgen”.

Verdere details omtrend het ontslag van de zanger zijn niet bekend, de bandleden zwijgen in alle toonaarden. Op hun Wikipedia pagina staat Scott al als voormalig lid aangegeven. De rest van de band, gitarist Dean DeLeo, bassist Robert DeLeo en drummer Eric Kretz maken nog steeds deel uit van de Stone Temple Pilots.

De Stone Temple Pilots zijn opgericht in 1986 onder de naam Mighty Joe Young waarna ze hun naam wijzigden in Stone Temple Pilots. September 1992 kwam hun album ‘Core’ uit, dit tijdens de opmars van de Grunge muziek. Het album bevatte de hits ‘Plush’, ‘Wicked Garden’ en ‘Sex Type Thing’. In de Billboard 200 piekte het album op de 3e plaats. Alleen in de V.S. al verkocht de band ruim 13 miljoen albums. Zes van hun albums behaalde de top 10 in de Billboard 200, inclusief het uit 1994 daterende ‘Purple’, ‘Tiny Music…Songs From The Vatican Gift Shop (1996) ‘No.4’ (1999) en ‘Shangri-La Dee Da’ (2001).

Deel: