De editie van 21 februari was gevuld met drie bands te weten: Sofia Nero, Moody Blue, Fly Sparks & The Do Re Mi’s. Een volle avond met zeer verschillende muziek. De avond werd afgetrapt door Sofia Nero, 4 mannen vol testosteron wat te horen was in een deel van hun muziek zoals ‘Idoll’ met de gitaar in de hoofdrol. Een leuke indie rock band met afwisselende stevige klanken. Dit was de eerste avond van hun Pre-spring tour die hen nog in Zwolle, Rinsumgeast (waar dat ook moge liggen), Steenwijk, Burgum in de Mezz, Breda (19 maart) brengt.

Moody Blue was na een ombouw de volgende act op het podium, totaal anders dan Sofia Nero. Met nummers die meer ingetogen en persoonlijker waren en door de rustigere muziek en de samenzang een heel andere vibe brachten. Een aparte combinatie van muzikanten, 2 fragiele dames en 3 heren met lange haren, die wel werkte. De afsluiting van de rockacademie avond werd door Fly Sparks & The Do Re Mi’s
gedaan. Doordat zanger Thomas van der Zwan samen met een bassist, het Rossignol-strijkkwartet, een saxofonist en een driedelig achtergrond koortje op het podium stond was het goed vol. Niet echt singer-songwriter muziek naar mijn idee, wel een mooie toevoeging die hun muziek wat extra’s geeft.

Ik ben benieuwd hoe ik over een paar jaar terug denk aan deze avond……. Ik was erbij toen ze nog in een klein zaaltje speelden of nooit meer iets van gehoord. Het maakt uiteindelijk niet uit wat de uitkomst is, het was nu een mooie muzikale avond waar ik van genoten heb.

Foto’s (c) Hans Kreutzer

Deel: