De organisatie van Paaspop heeft flink wat nieuws te melden. Zo staan vanaf nu de time tables (het nagenoeg complete programmaschema met alle acts per dag, tijdstip en podium) op de website. Tevens zijn er weer een aantal nieuwe acts aan het immer uitdijende programma toegevoegd en worden de nieuwe podia-namen onthuld. Ook Into The Tune (voorheen Next Best Band) heeft een nieuwe naam gekregen en biedt samen met Paaspop één nieuwe Nederlandse band de kans om op het festival te spelen. Paaspop vindt plaats van vrijdag 29 maart tot en met zondag 31 maart in Schijndel (NB).

De volgende acts zijn bevestigd: Gasmac Gilmore, Eins Zwei & The Parallel Cinema, DJ Abstract, Liptease and the Backstreet Crackbangers, DJ Y’Skid, De Coronas, Twenty Sicks Hardrock Tribute. Daarnaast heeft de Restolounge dit jaar opvallende programmablokken met o.a. de Popquiz, Hardrock Karaoke en als primeur op Paaspop: het NK Stagediven. Ook nieuw is Upload Cinema, die de beste video’s van het web naar het witte doek brengt. Op de Paaspop-website staan alle acts per dag handig op een rijtje.

De nieuwe namen van de podia passen naadloos in de Las Vegas-sfeer die Paaspop uitstraalt dankzij drie dagen nonstop entertainment en -vooral ’s avonds- duizenden gekleurde lichtjes. Het hoofdpodium Main Stage gaat voortaan door het leven als Apollo; Masters Of Rock met zijn bredere programmering heet nu Phoenix; Extrema is hernoemd tot Stardust (hosted by XO Live) en voor de beste hip hop, dubstep en live electronic is Roxy the place to be (hosted by Boogiedown en OI!). Het stoere rockcafé Thunderbolt wordt wegens het grote succes van vorig jaar uitgebreid en ligt aan de nieuwe Thunderbolt alley, het louche steegje waar de bezoeker een gratis haarsnijbeurt kan scoren bij de Schorembarbier. De eveneens nieuwe bowlingbaan Club Lebowski, Bavaria Playground en Boomshakalak waren al eerder aangekondigd.

Foto (c) Sander van den Berg/Maxazine.nl

Deel: