Op vrijdag 22 maart brengt Eric Clapton een nieuw album uit. Het album, met de humorvolle titel ‘Old Sock’, is het 21e studioalbum van de legendarische zanger-gitarist. Het is het eerste nieuwe album sinds ‘Clapton’ uit 2010. ‘Old Sock’ is een collectie van Clapton’s favoriete nummers van zijn kindertijd tot nu, en geeft blijk van zijn grote waardering en kennis van muziek. Het album laat zien welke artiesten Clapton’s rijke muzikale leven hebben geïnspireerd, van Leadbelly, J.J. Cale en Peter Tosh tot George Gershwin, Hank Snow en Gary Moore. Op ‘Old Sock’ staan ook twee gloednieuwe nummers: ‘Every Little Thing’ en ‘Gotta Get Over’.

Bij de opnames van het album riep Clapton de hulp in van collega-artiesten en vrienden als J.J. Cale, die gitaar speelt en achtergrondzang doet op ‘Angel’ en Chaka Khan (die zingt op ‘Get On Over’). Verder speelt Steve Winwood Hammond orgel op ‘Still Got The Blues’ en is Paul McCartney te horen op vocalen en bas op ‘All Of Me’.

Dit jaar viert Eric Clapton zijn 50-jarig bestaan als artiest. Volgende maand begint hij aan een wereldtournee. Als onderdeel daarvan zal hij maar liefst zeven keer in de Royal Albert Hall in Londen optreden.

Deel: