Op vrijdag 8 maart 2013 gaan Nick en Simon een nieuw record vestigen. Zij zullen maar liefst 155 singles op één dag releasen. Het liedje ‘Julia’ van hun vijfde studioalbum ‘Sterker’ wordt op 8 maart in de originele en in 154 alternatieve versies uitgebracht als single. Nick & Simon namen ‘Julia’ op met 155 verschillende vrouwennamen. Alle 155 versies worden als losse single uitgebracht op iTunes. Deze recordpoging is inmiddels aangemeld bij het Guiness Book of Records.

De single ‘Julia’ en de 154 alternatieve singles zijn allemaal onafhankelijk van elkaar te downloaden via iTunes en via alle andere downloadportals. Er verschijnen ook zeven varianten van een fysieke single. Op alle fysieke singles staat de originele ‘Julia’ – versie en ruim 20 alternatieve versies met een andere vrouwennaam. ‘Julia’ en de 154 single variaties gaan op 8 maart 2013 in release, maar de voorverkoop gaat vandaag van start. Gordon Groothedde produceerde alle 155 versies voor Nick & Simon.

Eind september 2012 verscheen het vijfde studioalbum van Nick en Simon ‘Sterker’ dat direct als gouden plaat op de eerste plaats in de albumlijsten binnenkwam. Het album behaalde al op de dag van release de Gouden Status (25.000 verkochte exemplaren) en twee maanden later behaalde het album de Platina Status (50.000 verkochte exemplaren). Vorige week werd het album bekroond met een Edison. ‘Sterker’ won de Edison in de categorie: Beste Album (publieksprijs).

Deel: