Zangeres Patti Page, bekend van haar hits ‘Tennessee Waltz’ en ‘(How Much Is That) Doggie in the Window’, is naar wat nu bekend is geworden op nieuwjaarsdag in Encitas, Californie overleden. Page was een van de best verkopende artiesten in de geschiedenis met meer dan 100 miljoen verkochte platen. Door middel van het overdubben van haar eigen stem creeerde ze in 1947 een onderscheidend geluid. De reden dat ze dit deed was simpelweg omdat ze niet genoeg geld gad om achtergrondzangers in te huern voor haar single ‘Confess’.

Tijdens haar carriere had de zangeres in de V.S. 24 singles die de top 10 haalden, waarvan er 4 de eerste plaats bereikten. Ook was zij de eerste zangeres die op 3 Amerikaanse zenders een tv-programma had, waaronder ‘The Patti Page Show’. Patti had een verbluffend aantal van 111 hits die de hitlijsten haalden, onder andere ‘(How Much Is That) Doggie in the Window’, en ‘Old Cape Cod’.

Page bracht 50 albums uit, waarvan er 19 de gouden status behaalden en 14 met platina bekroonde singles. Ze mocht een Grammy award in ontvangst nemen voor haar album ‘Patti Page Live at Carnegie Hall–the 50th Anniversary Concert’. Op zowel de Hollywood Walk of Fame en de Country Music Walk of Fame heeft de zangeres een ster. Patti Page is 85 jaar geworden.

Deel: