Op 25 januari 2013 verschijnt het eerste verzamelalbum ‘Het Beste Van 3JS Totzoverder’. Het album is samengesteld door de 3JS fans. 3JS vonden het belangrijk dat de compilatie bestaat uit de allerbeste 20 liedjes van zes jaar 3JS. Om tot deze Top 20 te komen, schakelden ze de hulp in van hun fans. Het nummer ‘Watermensen’ is verkozen tot het populairste liedje met 559 stemmen.

‘Het Beste Van 3JS Totzoverder’is een 2CD. De bonus CD bevat drie nieuwe liedjes, waaronder de nieuwe single ‘Bijzonder’ en de live hoogtepunten van hun theatertour ‘Bronnen’.

3JS over de keuze van de fans: “Het uitzoeken van de lijstjes heeft ook voor ons de ogen nog eens extra geopend. Natuurlijk zijn het vooral de singles die hoog eindigden, maar vooral die paar albumstukken die in de Top 20 terecht zijn gekomen, vinden wij mooi om te zien. Het feit dat bij onze trouwste fans een lichte voorkeur uitgaat naar de akoestische folk-achtige 3JS-sound heeft ons doen besluiten om in januari, bij de start van onze nieuwe theatertour een splinternieuwe single uit te brengen in deze stijl.”

 De Top 20 van 3JS bestaat uit onderstaande tracklist:

 1. Watermensen
 1. Hou Van Mij
 1. Geloven In Het Leven
 1. Geef Mij Een Naam (met Elske DeWall)
 1. Je Vecht Nooit Alleen
 1. Wiegelied
 1. Eén Met De Bomen
 1. De Stroom
 1. Laatste Dag
 1. Wat Is Dromen (met Ellen ten Damme)
 1. Bevlogen Als Vogels
 1. Bij Hoog En Laag
 1. Godvergeten
 1. Loop Met Me Over Zee
 1. Kamers Van M’n Hart
 1. Jij Lacht (En De Schaduw Verdwijnt)
 1. Toen Ik Jou Vergat
 1. Net Alsof
 1. Koud En Mistig
 1. De Weg
Deel: